30.godišnjica osnivanja SAMOSTALNOG ODREDA GORNJA TUZLA

30.godišnjica osnivanja SAMOSTALNOG ODREDA GORNJA TUZLA

Povodom 30. godina od osnivanja SAMOSTALNOG ODREDA GORNJA TUZLA, Organizacioni odbor i RVI je upriličio tradicionalno druženje i postrojavanje pripadnika odreda 16. maja 2022. godine .

16. Maj zasigurno je jedan od najsvjetlijih i najbitnijih datuma u historiji Gornje Tuzle. Tog datuma 1992. godine formiran je Samostalni odred Gornja Tuzla.

U vrijeme sada te davne 1992. godine, kada je Gornja Tuzla već bila okružena četničkim jedinicama i jedinicama JNA, koji su prijetili šaljući ultimatume za predaju oružja da bi napravili isti scenarij koji se dešavao širom Podrinja, Gornjotuzlaci su bez trunke straha rekli odlučno ” NE” i kao jedan stali u odbanu Gornje Tuzle i Bosne i Hercegovine.

Zbog toga je ovaj datum najvažniji datum u Historiji Gornje Tuzle i Gornjotuzlaci ovaj datum obilježavaju s ponosom i prkosom, ali i porukom “DA SE NE ZABORAVI I NIKADA, NIKOME I NIGDJE NE PONOVI” !

Zato Organizacioni odbor poziva sve Gornjotuzlake, Patriote, pripadnike Odreda i sve one kojima je Bosna i Hercegovina u srcu, da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanost.

Radio Inat BiH

 

 547 Pregledano

Share

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.