KUD GORNJA TUZLA GOSTOVAO U KOTORSKOM

KUD GORNJA TUZLA GOSTOVAO U KOTORSKOM

Juče su članovi KUD “GORNJA TUZLA” na poziv domaćina KUD “MLADOST” Kotorsko bili gosti u prelijepom ambijentu Doma kulture u ovom mjestu.

Vrlo lijep doček ljubaznih domaćina još jednom je pokazao koliko se cijeni kultura u ovom mjestu, ali i koliko se daje značaj i važnost gostima KUD-u GORNJA TUZLA.

Nastupu su prisutvovali prestavnici OSCE-a, Jevrejske zajednice kao i nezaobilazni predstavnici vlasti i udruženja u ovom mjestu.

Prije folklorni nastupa domaćin ove manisfestacije podsjetio se na život i djelo Silvane Armenulić koja potiče sa ovih prostora, a koja je tragično poginula u saobraćajnoj nesreći 1976. godine.

Silvana Armenulić (rođena kao Zilha Bajraktarević, Doboj, 18.5. 1939. god., Bosna i Hercegovina – Kolari,Srbija, 10.oktobar 1976.), jugoslovenska pjevačica narodnih pjesama i sevdalinki. Silvana Armenulić tragično je poginula u prometnoj nesreći davne 1976. godine, no njezine pjesme i danas se slušaju, a mnogi ih smatraju evergreenom narodne glazbe. Tokom karijere snimila je duete s raznim izvođačima širom bivše države, te singlicu s grčkim pjesmama. Supruga tenisača Radmila Armenulića, koji je utjecao na shvaćanje tenisa u Jugoslaviji. Umjetničko ime “Silvana” izabrala je sama.

Povodom toga nekoliko interpretacija njezinih pjesama izvela je i članica BZK PREPOROD Doboj.

KUD MLADOST Kotorsko nastupilo je sa igrama iz Makedonije i Muslimanske igre, plijeneći pažnju prepune sale Doma Kulture. Koreografije koje su zaista bile nešto posebno i najmlađi koji su dali posebnu čar ovom prelijepom susretu.

Nakon domaćina kao gost nastupilo je i KUD GORNJA TUZLA sa igrama Sandžačka svita i Igre iz Sarajeva podižući domaću publiku na noge. Prelijepi momci i još ljepše djevojke KUD-a GORNJA TUZLA nisu ostavile ravnodušnu publiku u Domu kulture, koja je neprekidnim aplauzima nagradila goste iz Gornje Tuzle.

Kao šlag na tortu bio je i nastup rok grupe iz Banjaluke “JAHAČI MAGLE” koji su starim rok hitovima podigli svu pobliku na noge, kao i našeg Muharema Hareta Muslića koji se u svom fazonu pridružio ovoj grupi i otpjevao Duge kiše jesenje od Mladena Vojičića Tife.

KUD GORNJA TUZLA za ovaj nastup pripremila je i vodila stručna ekipa na čelu sa Mujagom Šljivićem, Ernom Tobudić, Muharemom Haretom Muslićem, Šeherzadom Hadžimehmedović, Jasnom Malagić i Merlinom Hukić.

Prelijepo druženje gostiju i domaćina se nastavilo uz švedski sto i nezaobilazno kolo svih prusutni.

Radio Inat BiH

 

 998 Pregledano

Share

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.