Pogledajte dokumentarni film o podvigu ukrajinskih pilota, stvorili su zračni most prema opkoljenom Azovstalu

Pogledajte dokumentarni film o podvigu ukrajinskih pilota, stvorili su zračni most prema opkoljenom Azovstalu

Poznati ukrajinski novinar Jurij Butusov na svom YouTube kanalu objavio je dokumentarni film “Let u besmrtnost”, priču o jedinstvenom podvigu ukrajinskih pilota koji su letjeli prema opkoljenom Azovstalu, ogromnoj čeličani koja je bila posljednja linija otpora u Mariupolju.

Film donosi ekskluzivne snimke i svjedočanstva sudionika ove specijalne operacije. Priča je o to o sedam helikopterskih misija u kojima su sudjelovali piloti ukrajinskog ratnog zrakoplovstva i pripadnici GUR-a, ukrajinske vojne obavještajne službe. Piloti su letjeli dobrovoljno znajući da mogu biti oboreni svakog trenutka. I bili su oboreni, ali piloti su i dalje letjeli.

Pripadnici Azova znali su da im je let do Azovstala i njihovih opkoljenih saboraca karta u jednom smjeru i da im niko neće priskočiti u pomoć. Svejedno su otišli.

Specijalci GUR-a osiguravali su svaki polazak. Svi ti ljudi sami su izgradili zračni most do Mariupolja, koji je bio u potpunom okruženju ruskih snaga.

Stvorili su taj most svojim tijelima i svojim djelima. Tim zračnim mostom evakuirani su teško ranjeni heroji kojima su spašeni životi.

Helikopterima se prevozilo oružje koje je uništilo mnoge ruske tenkove. Most je to koji pokazuje nevjerojatnu snagu, bratstvo i hrabrost ukrajinskog naroda.

Zato ćemo pobijediti”, rekao je Jurij Butusov, ističući da će se ovaj jedinstveni podvig proučavati na časovima povijesti.

Izvor:saff.ba

 120 Pregledano

Share

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.