BAJRAMOVANJE U GORNJOJ TUZLI

Gornja Tuzla Novo

Večeras je povodom Kurban bajrama u Društvenom domu Gornja Tuzla održana tradicionalna manifestacija “Bajramovanje” u organizaciji Aktiva žena Gornja Tuzla, Kulturno umjetničkog društva Gornja Tuzla i Udruženja Inat Gornja Tuzla, uz nezaobilaznu podršku Centra za Kulturu Tuzla.

U maloj sali na početku manifestacije održana je promocija knjige  ” Šta čemo sad”, autora Mehmeda Đedovića. Mehmed Đedović je jedan od takvih pisaca u bosanskohercegovačkoj savremenoj književnosti, njegove priče imaju moć da traju i da hode kroz vrijeme. Meša ispunjava svojim pričama postojeću, ali i stvara novu, ljudsku potrebu za pričom i pričanjem.

U velikoj sali gostima su se predstavili najmlađu članovi KUD-a Gornja Tuzla sa svojim prelijepim igrokazima, folklornim igrama i pjesmom.

Takođe prisutni su mogli uživati u Vokalnom Ansamblu Aktiva žena Gornja Tuzla, ali i posebnoj koreografiju “Mlada” u izvedbi pomenutog aktiva.

U sklopu manifestacije najmlađe učesnike, ali i sve mališane, Udruženje Inat Gornja Tuzla obradovao je “Bajramskim paketićima”, koje su obezbijedili doo Pupex i doo Proing Gornja Tuzla.

Radio Inat BiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)