Firma iz Lukavca pravi luksuzne kutije za Porsche, Audi, Mercedes i druge poznate brendove

BiH Novo

Firma Lerim iz Lukavca na ovogodišnjem Mostarskom sajmu se predstavila sa luksuznim kartonskim kutijama. Već od prvog dana sajma pozitivne kritike stižu na račun njihovih kutija od oduševljenih posjetitelja. Od onih najmlađih pa do najstarijih svi su se zaustavljali na štandu i promatrali kutije.

Izložili su razne kutije poput kutija za pića, nakit, kožnu galanteriju i druge. Za mnoge brendove su radili kutije, a prepoznatljivi su po onim za autoindustriju.

“Radili smo kutije  za Mercedes, Porsche, Audi i druge”, kazao je za Akta.ba Mirel Okičić iz kompanije Lerim.

Njihove kutije koriste i mnogi modni brendovi kao i svi oni koji žele da imaju lijepo upakovan poklon.

lerim

Specifične kutije

Sve njihove kutije su specifične, kvalitetne, samo ih oni tako mogu napraviti i po tome se razliku od drugih kazao nam je Mirel i dodao:

“Kome god treba luksuzna, tvrda i ekološka kutija može se javiti nama. Materijali koje koristimo su prirodni i imaju certifikate. Kompletan material je iz EU”.

Njihovo poslovanje je okrenuto ka izvozu i izvoze 99%.

“Nažalost nemamo mnogo proizvodnje u BiH koja ima potrebe za našim kutijama. Najviše izvozimo u Njemačku”, istakao je.

Sa izvozom nemaju problema jer je sav repromaterijal iz EU i ima certiikat o porijeklu.

luksuzne

Kriza sa repromaterijalom

Kriza sa repromaterijalom posebno je pogodila sektore koji se bave proizvodnjom. Kako ne bi iznevjerili svoje klijente u kompaniji Lerim su razmišljali unaprijed pa su obezbjedili zalihe.

“Pokušavamo da svoje zalihe repromaterijala organizujemo na nekom kvartalnom nivou. Sada je naš magacin spreman šest mjeseci unaprijed.”, pojasnio je.

lerim

Luksuzne kese i kutije za zlatare

U planu je proizvodnja pakovanja za zlatare uz koje idu luksuzne kese.

“Tim segmentom želimo da zaokružimo proizvodnju za zlatare. To će biti naš novi proizvod na koji smo već u startu ponosni. Razvijamo ga od najkvalitetniji materijala. Nismo uspjeli pripremiti sve za sajam, ali novi proizvodi izlaze uskoro.”, poručio je Mirel.

(TIP/Izvor: Akta.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)