Gavi bi mogao postati jedan od najbolje plaćnih igrača Premiershipa

Novo Sport

Barcelonini finansijski problemi negativno su se odrazili na 18-godišnjeg Gavija, jednog od najvećih talenata svjetskog nogometa. On se više ne nalazi na popisu igrača profesionalne Barcelonine ekipe, vraćen je na ugovor koji je imao kao igrač klupske akademije i teoretski bi na ljeto mogao besplatno napustiti klub. Chelsea to pokušava iskoristiti.

As piše da je londonski velikan spreman ponuditi Gaviju plaću kakvu sam želi te da bi tinejdžer mogao postati jedan od najplaćenijih nogometaša u Premier ligi. Njegova je dilema ljubav ili novac, dodaje se uz pojašnjenje da Gavi želi ostati u Barceloni, koja je primorana na rezanje plaća, dok mu se s druge strane nudi ugovor iz snova.

Podsjetimo, La Liga je nedavno na službenoj stranici iz ekipe Barcelone obrisala darovitog veznjaka. Vodstvo španskog prvenstva time Gavija više ne smatra članom profesionalne ekipe katalonskog kluba, iako je za nju ukupno upisao 84 nastupa, od kojih 40 ove sezone. Prema Transfermarktu, jedan od najvećih svjetskih talenata vrijedi 90 miliona eura.

Španski sud je Gavijev ugovor potpisan prošle godine s Barcelonom proglasio nevažećim nakon što je La Liga podnijela žalbu da je igrač bio prekasno registrovan zbog finansijskih problema kluba. Barcelonina žalba na tu odluku bila je odbijena i Gavi se stoga našao u problemima.

scsport.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)