Gledaoci popljuvali film Aniston i Sandlera: ‘ChatGPT bi smislio bolji scenarij’, a tek gluma…

Film i Muzika Novo

Film Murder Mystery Adam Sandlera i Jennifer Aniston, odnosno njegov drugi, postao je dostupan za gledanje na Netflixu početkom aprila, a odmah nakon izlaska naišao je na brojne negativne kritike gledatelja.

“Jedan od onih novih AI robota poput ChatGPT-ja mogao je smisliti scenarij s više osobnosti”, napisao je jedan od kritičara.

“Zapravo mi se jako svidio prvi film. Klišej, ali zabavna misterija ubistva koja me iznenadila. Nastavak je, nažalost, znatno gori”, napisao je drugi.

“Niti jednom se nisam nasmijao”, priznao je treći.

Film Aniston i Sandlera na IMDb-ju zasad ima ocjenu 5.7, dok su mu kritičari na Rotten Tomatoesu dali tek 47%.

U prvom filmu njujorški policajac Nick i njegova supruga Audrey odlaze na odmor u Evropu kako bi oživjeli svoj brak, no na kraju su optuženi za smrt milijardera.

Nakon što su u tom filmu riješili misterij smrti, u drugom dijelu Nick i Audrey otvaraju vlastitu detektivsku agenciju. Spremni su uživati u prekrasnom vjenčanju svog prijatelja Maharaje (Adeel Akhtar) na otoku, ali stvari brzo postanu zbrkane.

Kada Maharaju otmu, Nick i Audrey moraju krenuti u Pariz te se nađu u središtu međunarodne istrage. U traileru se vidi Sandlerov lik koji grupi objašnjava da su “svi osumnjičeni”, dok kasnije Jenniferin lik govori: “Nikada više nećemo biti ovdje pozvani.”

raport.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)