Godinu dana radio kao ložač u vrtiću u Vrsaru s krivotvorenim dokumentima. Nakon toga je udaljen s posla, ali je i dalje primao plaću

Novo Regija

Serđa Soldatića se tereti da je 16. srpnja 2019. u Vrsaru, s ciljem da lažnu ispravu uporabi kao pravu, uz prijavu na natječaj za radno mjesto kućnog majstora – ložača, koji je objavio Dječji vrtić “Tići” iz Vrsara, dostavio uvjerenje da je položio stručni ispit za rukovatelja centralnog grijanja, iako je znao da je ono izdano na temelju krivotvorene dokumentacije.

Dječji vrtić “Tići” u Vrsaru već skoro četiri godine nema zaposlenog kućnog majstora ložača, već te poslove povremeno odrađuju djelatnici tamošnjeg komunalnog društva Montraker, a sve zbog zavrzlama koje su se događale s natječajem za to radno mjesto, gdje je jedan radnik falsificirao natječajnu dokumentaciju.

Naime, na Općinskom sudu u Pazinu nastavlja se suđenje Serđu Soldatiću kojeg pazinsko tužiteljstvo tereti da je krivotvorio službene dokumente u svrhu zapošljavanja. Točnije, 16. srpnja 2019. godine u Vrsaru, s ciljem da lažnu ispravu uporabi kao pravu, uz prijavu na natječaj za radno mjesto kućnog majstora – ložača, koji je objavio Dječji vrtić “Tići” iz Vrsara, dostavio je uvjerenje da je položio stručni ispit za rukovatelja centralnog grijanja, iako je znao da je ono izdano na temelju krivotvorene dokumentacije.

Uglavnom, optužnica je podignuta 20. listopada 2020. godine, a kazneni postupak je još uvijek u tijeku te je iduće ročište glavne rasprave određeno za 6. lipnja 2023. godine, kada je predviđeno ispitivanje jednog svjedoka. Prvotno se optužnicom teretila još jedna osoba, koja je Soldariću pomogla u krivotvorenju, no ona je u međuvremenu preminula. Također, izmijenio se i sastav suda, pa je čitava rasprava koncem siječnja počela ispočetka.

glasistre.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)