Grad Pula će omogućiti hranjenje mačaka na javnim površinama?

Novo Regija

Nakon što je 200-ak Puljana nedavno poslalo dopis Gradu, kojim su zatražili izmjenu Odluke o komunalnom redu, čime bi se omogućilo hranjenje mačaka na javnim površinama, gradske oce priupitali smo hoće li, i kada, izmijeniti odluku. Iz Komunalne palače odgovorili su nam da će “sve odluke uskladiti sa zakonskim propisima, prvenstveno sa Zakonom o zaštiti životinja, uz prethodno javno savjetovanje, nakon čega ih usvaja Gradsko vijeće”.

“Također, navedene će se izmjene izraditi u suradnji s udrugama za zaštitu životinja i volonterima”, odgovorili su iz Grada, ne govoreći o rokovima.

Puljanka Mira Banković, s kojom smo tim povodom prethodno i razgovarali, potvrdila nam je da su i oni dobili istovjetan odgovor, da su njime zadovoljni i sretni što Grad ima dobru volju i brine za dobrobit slobodnoživućih mačaka.

– Jedino što nemamo informaciju u roku – kada bi se ta izmjena mogla očekivati i što napraviti do tada? Krše li ljudi i dalje zakon hraneći mace ili postoji mogućnost neke privremene dopune postojećeg pravilnika?”, pita se ova volonterka koja dugi niz godina brine o macama.

glasistre.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)