Islam – Bošnjak i njihove Maske

BiH Novo
Nije Islam i Musliman-Bošnjak biti samo pet vakat namaza, pokriti se i dijeliti dersove o tome kako si ti sad došo tobe i sve znaš šta treba i šta ne treba.
Nije Islam proći kraj prosijaka a neudijelit sadaku, gledati kako ti se komšija pati i pravdajući sve “Božijim davanjem” dok sjedaš u auto od 20. hiljada KM.
Nije Islam-Bošnjak- Balija onaj koji, pretvarajući se, glumeći skušenost, pobožnost i etičnost, a svojim licemjerstvom i raznim izmišljenim njemu podobnim izrekama dijeli savjete drugima.
Nije bolan Islam-Bošnjak onaj koji misli kako se treba Islam prilagodit vremenu i on u njemu, a ne obrnuto.
Nije hajvanu Islam-Bošnjak lažni osmijesi, gluma finoće, dobronamjernosti i dijeljenje hadisa ljudima dižući sebe i svoje u zvijezde.
Nije tukci Islam-Bošnjak nadmenost, izdizanje nad braćom u Islamu, dijeljenje po izmišljenoj hijerahiji, okretanje glave od siromašnih…
Islam-Bošnjak je brate moj onaj koji se svojim glasom i djelima bori za Islam i Bosnu i Hercegovinu, onaj koji se ne boji reći što misli, koje pomaže svima, a ne traži da ga promovišu, ne diže se nad braćom u Islami ili pred bilo kojim ljudima, nego im nudi svoju pomoć, cijeni trud i zalaganje ljudi oko sebe, voli iskrenost i voli svoje mjesto, rodni kraj i spreman je opet braniti svaki pedalj države koju su svojom krvlju natopili Šehidi i ostavili nam u amanet, za razliku od vas koji bi prvi spakovali kofere i pobjegli glavom bez obzira.
Nije bolan Islam-Bošnjak onaj koji se uvlači u guzicu svakom tutmuzu sa parama, ne da bi ga uputio u vjeru ili vrijednost, nego da bi bio tom istom dobar u očima i ušićario nešto za sebe.
Nema u vama Islama-Bošnjaka vjere i dina ni koliko hiljaditog dijela zrna pijeska u pustinji.
Vi ste samo loše ušminkana predstava za neuke mase….
Hariz Alajbegović Radio Inat BiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)