KAKO SMO SPONTANO ZAVRŠILI NA UTAKMICI…

Novo Sport
Sa posta Ermin Selimović
Znali smo da je u Sevilli taj dan utakmica, ali nismo se na vrijeme pripremili niti obezbijedili ulaznice.
Bilo je pola dana i odlučili smo barem posjetiti stadion kako bismo osjetili atmosferu evropskih utakmica.
Volimo istraživati gradove pješice, pa smo krenuli iz centra Seville prema stadionu, udaljenom oko 3,5 km. Kako smo šetali ulicama, slučajno smo skrenuli u jednu usku ulicu i neočekivano ugledali autobuse ekipe Espanyola i Seville. Nisam mogao vjerovati da smo toliko sretni da ćemo igrače takvog kluba gledati ispred nas.
Stajali smo pored autobusa, promatrajući igrače kako prolaze pored nas i djece koja su došla s istim žarom kao i mi. Igrači su nastavljali svojim putem, ne okrećući se niti prilazeći za fotografisanje.
Nakon nekoliko minuta, naš pogled privukao je Ivan Rakitić, poznati hrvatski fudbaler.
Bez razmišljanja sam povikao: “Ivaneee, može li slika brate?” Nasmijao se, okrenuo i došao do nas. Pozdravili smo se, fotografisali i poželjeli mu sreću na utakmici. Zahvalio se i otišao.
Dok smo nastavili put prema stadionu, atmosfera je postajala sve uzbuđujuća. Osjetili smo želju da budemo dijelom te fudbalske strasti, iako nismo imali ulaznice.
No, kao što se često događa na takvim mjestima, preprodavci su nas pronašli prije nego smo stigli do stadiona i ponudili nam karte za utakmicu.
Kupili smo karte od ljubaznih preprodavaca i s osmijehom na licu zauzeli sjajna mjesta. Utakmica je bila napeta, a navijači Sevilje oko nas bili su puni energije. S vremenom smo shvatili da je to nevjerojatno iskustvo koje ćemo zauvijek pamtiti. Čulo se samo navijanje i podrška, bez psovki koje čujemo sa naših tribina.
Doživjeli smo nevjerojatno navijanje, a vrhunac je bio trenutak kada je Sevilla postigla pobjednički gol za 3:2 u 88. minuti.
Stadion je eksplodirao od radosti, a mi smo se s veseljem pridružili.
Na kraju sam shvatio kolika je zvijezda Rakitić u Sevilli. Nakon što je poklonio svoj dres i kopačke nekom od navijača, ostao je posljednji na terenu dok je cijeli stadion pjevao pjesmu za njega.
Želimo mu mnogo sreće večeras sa Juventusom !
Radio Inat BiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)