Kavazović: Ne smijemo dozvoliti ni onima između nas koji bi da našu slobodu prodaju za nešto što malo vrijedi /VIDEO/

BiH Novo

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je veoma važne poruke tokom iftara kojeg je organizovao u subotu u Sarajevu za više od 1.000 mladih.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović u svom obraćanju mladima je poručio i sljedeće:

– Ja vas molim da uvijek imate na umu da smo mi jedan narod kojeg povezuje ova zemlja Bosna, naša kultura, naša tradicija i naša vjera. Nemojte izdati nikada vjeru i domovinu Bosnu i Hercegovinu. Budite uvijek sinovi i kćeri ove zemlje, ali znajte, svaki narod, pa i naš narod ima svoje slabosti i ima dušmane. Borba protiv vlastitih slabosti je samo na nama. Moramo te slabosti poraziti, moramo pobijediti ono što se zove jedinstvo našega naroda.

Nemojte nikada spavati, budite uvijek oprezni, jer narod ima dušmane koji vrebaju svaku priliku da nam naude. Znajte, naši očevi, naši djedovi, vaši očevi, naša braća i sestre dali su svoje živote za našu slobodu. Danas smo slobodni ljudi, ali sloboda nije nikada jednom zauvijek data. Slobodu dušmani mogu i da nam oduzmu. Zbog toga je važno da i večeras ovdje potvrdimo jemin dragom Bogu i poslaniku Muhammedu a. s. da ćemo se uvijek boriti za slobodu našega naroda i da nikada svoj narod izdati nećemo.

Ovo je prilika da se sjetimo naše braće i sestara, naših šehida, da se sjetimo našeg predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića koji je nakon skoro stoljeće i po stao ispred svog naroda i poveo ga u slobodu, doveo nas do ovoga u čemu jesmo.

Ne smijemo pristati na to da nam slobodu oduzimaju oni koji žele da nas porobe. Ne smijemo dozvoliti ni onima između nas koji bi da našu slobodu prodaju za nešto što malo vrijedi. Ne smijemo dozvoliti ni onima iz međunarodne zajednice da nam nametnu ono što mi nećemo.

Svi moraju znati da smo mi svjestan narod, narod koji voli slobodu, ljudi koji vole svoj narod i narod koji poštuje druge. Neka mubarek mjesec ramazan probudi u nama snažnu želju da očuvamo svoju slobodu i naš vetan, našu Bosnu i Hercegovinu.

Na snimku ispod možete pogledati kompletan govor reisu-l-uleme Kavazovića.

saff.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)