Kružni tok kod ˝Crvenih 7˝, LED javna rasvjeta, komunalna infrastruktura

Novo Tuzlanski Kanton

Na današnjoj sednici Gradskog vijeća Tuzla, jednoglasno su usvojeni izvještaju o izvršenju Budžeta i korištenja sredstava tekuće rezerve u 2022. godini, kao i prva tri mjeseca 2023. godine, te rebalans Budžeta.

Rebalansom Budžeta usvojeno je povećanje sredstava u Budžetu u iznosu od 6.673.623,17 KM, od čega se na povećanje namjenskih prihoda odnosi 1.644.023,47 KM, uvećanje vlastitih prihoda budžeta za 27.200,00 KM, a istovremeno se Budžet uvećava za iznos neraspoređenog dijela viška prihoda nad rashodima (suficit) iz 2022. godine u iznosu od 5.002.399,73 KM.

Sredstava će biti raspoređena uglavnom u komunalnu infrastrukturu, LED rasvjetu, izgradnju kružnog toka kod “Crvenih 7”, grantove za energetsku efikasnost, sredstva za javna preduzeća, o čemu je šefica Službe za budžet i finasije Suada Isaković rekla:

Sve odluke su usvojene jednoglasno kao i zaključci prema kojim GVT traži od RSD “Sloboda” Tuzla da kvartalno i polugodišnje podnosi izvještaj o utrošku sredstava iz Budžeta Grada Tuzla.

Zaključku je prethodilo negodovanje vijećnika da se FK Slobodi daje 700.000 KM a da su, kako smo svjedočili, ispali iz lige, te ne podnose izvještaje o utrošku sredstava.

Usvojen je i zaključak da se od 150.000 KM, koliko se odvaja za rad RSD Sloboda Tuzla, 100.000 KM namjenski preusmjeri za finansiranje ženske selekcije FK “Sloboda” koja postiže odlične rezultate.

Usvojen je prijedlog da se povećaju sredstva za poticaj poljoprivrede, da se sugeriše Turističkoj zajednici Tuzle da razmotri mogućnost postavljanja panoramskog točka za Novu godinu, te da se za naradnu godinu povećaju sredstva za košenje zelenih površina.

Sabina Mešić

(tuzlarije.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)