Lendo: Nametnuto je kratkoročno rješenje, Trojka laže!

BiH Novo

U zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine uoči sjednice Predstavničkog doma gdje je na dnevnom redu imenovanje Vlade, javnosti se obratio potpredsjednik FBiH Refik Lendo (SDA). Govorio je o nametnutoj odluci visokog predstavnika u BiH kojom je deblokirana FBiH, sjednici, ali i protestima ispred zgrade Parlamenta FBiH.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH planirana je za 14 sati trebala bi se imenovati nova Vlada FBiH. Nametnutom odlukom visokog predstavnika omogućeno je da se Vlada imenuje bez potpisa potpredsjednika FBiH Refika Lende (SDA).

“Ovi koji danas trebaju da izglasaju nešto što je suprotno Ustavu, sad ih čuva policija. Ne daj Bože takve vlasti koju policija čuva. Mi smo sad s džume išli dignute glave i narod nas pozdravlja. Pojedine stranke nastoje Bošnjacima pamet da zanemare, da se ne sjećaju historije i onoga što se događalo 1992. – 1995. Zatvaraju nam heroje. Ono što Trojka kaže da su dugoročne mjere, oni lažu! To su kratkoročne mjere gdje je mene visoki predstavnik zaobišao. Ovo što je jučer napravio i predvidio za narednu godinu dana to je dogovoreno sa Draganom Čovićem i HDZ-om”, rekao je Lendo.

saff.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)