Materazzi otkrio šta je rekao Zidaneu u finalu SP 2006. godine

Novo Sport

Umirovljeni italijanski stoper Marco Materazzi (49) otkrio je što je rekao Zinedineu Zidaneu (50) u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine, u kojem je Italija nakon penala pobijedila Francusku.

Mitska scena, jedna od najupečatljivijih u historiji SP-a, dogodila se u produžecima berlinskog finala. Francuski kapiten izgubio je živce i glavom u tijelo opalio italijanskog stopera, koji je pao na travnjak. Zidane je potom isključen.

“Zidane mi je ponudio dres. Rekao sam mu da bih radije uzeo njegovu sestru”, otkrio je Materazzi za Italian Football TV što je rekao slavnom Francuzu u 110. minuti, nakon čega je dobio udarac glavom u prsa. Podsjetimo, regularni dio utakmice završio je 1:1, a strijelci svojih reprezentacija bili su upravo Zidane u sedmoj i Materazzi u 19. minuti.

Iako se ranije nagađalo kako je Materazzi uvrijedio Zidaneovu majku, obojica su potvrdila kako je spomenuo sestru. “Provocirao me govoreći o mojoj sestri. Nisam ponosan na taj trenutak, ali on je dio moje karijere. U tom sam trenutku bio slab. Nije mi uvrijedio majku, ali jest sestru”, rekao je Zidane za L’Equipe u jednom intervjuu.

scsport.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)