Mladi, talentovani i uspješni Gornjotuzlaci

Gornja Tuzla Novo Sport
Gornja Tuzla se zaista u posljednje vrijeme može pohvaliti mladim talentima koji dominiraju domaćom i međunarodnom scenom u mnogim oblastima, počevši od sporta pa do raznih međunarodnih i svjetskih takmičenja.
Tako se sada često pri spominjanju Gornje Tuzle u prvi plan, naročito kod Tuzlaka, spominje ime sada već prepoznatljivog golgetera Kenana Dervišagića-Kene, koji je zasigurno jedan od glavnih “krivaca” odlične igre FK Slobode i ubjedljivim prvim mjestom na tabeli.
                                                                     
                                                                                           Kenan Dervišagić 
Kenan je svoje prve ozbiljnije korake započeno u školi fudbala FK Sarajeva, da bi svoju dalju karijeru nastavio u FK Rudaru iz Kaknja, FK Radniku iz Hadžića, OFK Gradini iz Srebrenika, a danas nosi boje FK Sloboda iz Tuzle, gdje trenutno pruža fenomemanle partije.
Svojim stasom i igrom naveliko podsjeća na proslavljenog BH Reprezentativca Edina Džeku.
Podsjetimo se da je Keno nastupao i za Reprezentaciju Bosne i Hercegovine uzrasta do 16 i 17 godina i zabilježio po dva zapažena nastupa.
Kada spomenemo međunarodni sport i uspjehe Gornjotuzlaka prvo ime koje se spomene je odlični fudbaler, nekadašnjeg FK Tuzla City, sada NK lokomotive iz Zagreba Harun Karić.
Harun je svoje prve fudbalske vještine stekao u FK Zvijezdi 09 iz Bijeljine, a kasnije nastavio karijeru u OFK Gradini iz Srebrenika, da bi svoj procvat doživio u FK Tuzla City gdje je odigrao 28 utakmica za isti tim.
                                                              Harun Karić photo; sportsport.ba 
Odličnom igrom koju je pokazao u FK TuzlaCity rezurtiralo je brzim prelaskom u Hrvatsku nogometnu ligu u Nogometni klub Lokomotivu iz Zagreba.
Takođe Harun je bio član U19 Reprezentacije Bosne i Hrecegovine gdje je ubilježio dva nastupa, a sada nastupa za U21 reprezentaciju BiH, gdje je do sada ubilježio 6 nastupa i svojom igrom još jednom pokazao da se radi o izuzetnom talentovanom fudbaleru.
Kroz Gornju Tuzlu često prođu kolone biciklista, većinom članova Biciklističkog kluba “Zmaj” iz Tuzle, a među njima nama već prepoznatiljiva lica “Prvaka” Edina Kuranovića, Ermina Mustačevića i Ismara Hajdarevića, momaka koji neumorno treniraju i dnevno prođu na svojim biciklima desetine kilometara.
                       Biciklistički šampioni Ermin Mustačević, Edin Kuranović i Ismar Hajdarević
Nedavnim razgovorom sa pomenutim mogli smo saznati na šta sve nailaze u svojim “pohodina” brdima i vrletima majevice, od nerazumijevanja vozača do lošim putevima i nedostatku opreme i podrške okoline.
 Pokazivali su nam svoje rane od raznih padova i ispričali razne dogodovšine, ali ni jednog trenutka “prvacima” nije palo na pamet da kažu da bi odustali, naprotiv, sa još više žara i želje, ka novim pobjedama, bio je njihov moto.
Edin, Ermin i Ismar osvojili su veliki broj medalja i nastupali na mnogim renomiranim takmičenjima širom naše domovine Bosne i Hercegovine.
Zaista se radi o veoma talentovanim biciklistima i svakakako smo kao Gornjotuzlaci ponosni na njih.
Pored sportista Gornja Tuzla ima i svoje izuzetno nadarene i prepoznatljive buduće stručnjake u raznim oblastima u kojima se ističe jedno posebno ime Aldin Nišić.
U sklopu sajma “Schweißen & Schneiden” koji se održao u Essenu (Njemačka) od 11.09. do 15.09., održano je i međunarodno takmičenje sa učešćem od 11 država (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kina, Češka, Njemačka, Grčka, Italija, Rumunija, Srbija, Švicarska i Španija), gdje je naš Aldin osvojio visoko 4 mjesto u 311/autogenom/gasnom/plinskom zavarivanju.
                                                                                   Aldin Nišić
Aldin nam je svima poznat kao vrijedan i izuzetno nadaren mladić koji plijeni pažnju svojom stručnošću u oblasti koja je u posljednje vrijeme izuzetno priznata i veoma tražena u svijetu poslovnih prilika.
Naravno naša lista maladih talenata, Gornjotuzlaka, se neće završiti ovdje, ona itekako ima nastavak u nekim od narednih tekstova našeg portala.
U međuvremenu iskrene čestitke svim našim mladim talentima, koji svojim uspjesima, s ponosom prezentuju ime Gornje Tuzle, ma gdje god nastupali.
Hvala Vam
Radio Inat BiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)