Načelnik Vlasenice usred ramazana traži da se smanji nivo jačine zvuka ezana

BiH Novo

Načelnik Vlasenice Mićo Kraljević poslao je dopis u Medžlisu Islamske zajednice Vlasenica u kojem traži da se smanji nivo jačine zvuka ezana.

Ovaj zahtjev sa potpisom načelnika i općinskim pečatom objavljen je na društvenim mrežama.

U dopisu se navodi da se “Opštini Vlasenica se obratio veliki broj građana koji izražavaju nezadovoljstvo zbog velike jačine zvuka islamskog poziva na molitvu”.

“Ovim putem apelujemo da se smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na molitvu imajući u vidu nezadovoljstvo građana opštine Vlasenica. U cilju dalje uspješne saradnje nadamo se da ćete uzeti u obzir ovaj apel građana i opštinske uprave i izvršiti korekciju jačine zvuka islamskog poziva na molitvu”, navodi se.

Ko je Miroslav Kraljević?

Miroslav, zvani Mićo Kraljević, 2020. godine je po drugi put izabran za načelnika Vlasenice, opštine od oko 12 hiljada stanovnika. Prije toga, u dva mandata je bio poslanik u Narodnoj skupštini RS, ispred Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika.

Prema navodima iz imovinskog kartona, dostavljenog Centralnoj izbornoj komisiji BiH uoči izbora 2020. godine, Kraljević raspolaže sa imovinom vrednijom od milion maraka (511 hiljada eura). eura).

Tužilaštvo BiH je 2017. godine podiglo optužnicu protiv Kraljevića i još tri osobe za ratne zločine počinjene na teritoriji Vlasenice tokom rata u BiH, 1992. i 1993. godine.

U optužnici se navodi da su Kraljević, tada komandir Specijalnog voda u Stanici javne bezbjednosti Vlasenica, i drugi optuženi, vršili progon bošnjačkog stanovništva na političkoj, nacionalnoj, kulturnoj i vjerskoj osnovi.

raport.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)