OBILJEŽEN DAN ŠEHIDA U GORNJOJ TUZLI

Gornja Tuzla Novo

Povodom dana Šehida, Medžlis Islamske zajednice Gornja Tuzla organizovao je obilazak mezarluka , učenje Jasina i Hatmenske dove.

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice BiH drugi dan Ramazanskog bajrama proglašen je Danom šehida. To je dan sjećanja na sve one koji su svoje živote dali braneći svoju porodicu, čast, domovinu i vjeru.

Ove godine obilježen je i Dan šehida Jasin dovom ispred centrale Hadži Iskrender džamije, a nakon toga veliki broj građana Gornje Tuzle, saboraca, rodbine i prijatelja, zaputili su se u obilazak mezarluka naših Šehida.

  • Nikada ne smijemo zaboraviti zasluge naših šehida koji su i svojim životom branili naše mjesto Gornju Tuzlu, domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i svoj din , svoju vjeru. Danas smo se okupili da još jednom iskažemo zahvalnost i kroz naše dove se sjetimo onih koji su dali najvrednije kod sebe , svoj život da bi mi danas živjeli u slobodnoj nam domovini Bosni i Hercegovini. Neka im Allah dž. podari lijepi dženet, amin – kazao je za naš radio Inat GT Salih ef. Jusić, glavni imam Medžlisa IZ u Gornjoj Tuzli.

Radio Inat BiH

Foto:Samir S.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)