Obilježena 31. godišnjica formiranja jedinice Crni Labudovi

BiH Novo

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo prisustvovao je obilježavanju 31. godišnjice formiranja jedinice Crni labudovi i tom prilikom, sa porodicama šehida i poginulih boraca otkrio spomen obilježje posvećeno šehidima jedinice Crni labudovi na Igmanu.
Tom prilikom je kazao da je spomen obilježje posvećeno najhrabrijim sinovima jedinice Crni labudovi, koje će svjedočiti budućim generacijama o njihovoj hrabrosti i žrtvi za odbranu jedine nam domovine, države Bosne i Hercegovine.

– Danas odajemo počast i poštovanje našem narodnom heroju Mehdinu Hodžiću – Crnom labudu i sjećamo se 79 šehida jedinice Crni labudovi koji su časno položili svoje živote za odbranu BiH – kazao je Lendo.

Dodao je kako se nikada ne smiju zaboraviti teže ili lakše ranjeni saborci, a posebno ne 22 Crna labuda koji su odlikovani najvišim armijskim priznanjem, značkom Zlatni ljiljan.

– Svi pripadnici Armije RBiH mogu biti ponosni na naše Crne labudove koji su učestvovali u borbenim dejstvima u zonama odgovornosti svih korpusa iz sastava Armije RBiH. Naši labudovi nisu štedili ni svoje živote, ni svoje zdravlje, išli su srcem i hrabrošću u borbu za odbranu i slobodu našeg naroda i svega onoga što je bila, što jeste i što će uvijek biti naša jedina država BiH – istakao je Lendo u svom obraćanju na svečanoj akademiji.

Pohvalio je rad, požrtvovanost i sve aktivnosti Udruženja koje njeguje tradiciju sjećanja na Crne labudove, saopćeno je iz Kabineta poptredsjednika FBiH Refika Lende.

Izvor: Saff.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)