Održan “Marš sjećanja 92” u Gornjoj Tuzli

Gornja Tuzla

Povodom obilježavanja 19.06.1992 godine  i presudne bitke za Gornju Tuzlu koja se odvila toga dana, te s namjerom da se taj datum ne zaboravi , u nedelju 23.07.2017.god. upriličen je „Marš sjećanja ‘92“.

DSCF3546

DSCF3547

Marš se kretao nekadašnjom linijom razdvajanja te su se posjetila mjesta pogibije onih boraca koji su dali život braneći Gornju Tuzlu od nepriijatelja.

DSCF3560

Na prikladan način, fatihom ili minutom šutnje, odana je počast poginulima borcima i šehidima ovog mjesta.

DSCF3575

Marš je počeo od Šehidske česme u centru Gornje Tuzle gdje su se počasno postrojili nekadašnji borci, ratni vojni invalidi, braća, sestre i sinovi poginulih boraca, kao i mladi koji ne žele da zaborave sve one koji su dali svoje živote braneći Gornju Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu.

DSCF3576

DSCF3593

Svečano uručenje zastava mladim naraštajima predali su brat šehida-zlatnog ljiljana Samira Kuranovića, Ibro Kuranović, nekadašnji borac Samostalnog odreda G.Tuzla Miralem Mašić i Ratni vojni invalid Abdurahman Begović. Tri zastave Bosne i Hercegovine , Zlatne ljiljane i zastavu Samostalnog odreda ponijeli su sinovi boraca Samostalnog odreda i Crnih labudova Eldar Terzić, Samir Malagić i Edis Nukić.

DSCF3550

U ovom maršu učestvovali su mnogi predtavnici udruženja i sportskih klubova a među njima i predstavnici Plainarskog društva Tuzla, DVD G.Tuzla, KUD G.Tuzla, Crni labudovi, Bokserski klub Muhammad Ali G.Tuzla, Bokserski klub Gornja Tuzla, Air Soft klub Ask One Tuzla, a medijski pokrovitelj je bio radio Inat BiH G.Tuzla.

DSCF3599

DSCF3699

Na mjestu Hrasnik je održana centralna manifestacija te se podsjetilo na historijsku bitnost toga datuma za stanovnike Gornje Tuzle.

Radio Inat BiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)