Održan tradicionalni šahovski turnir u Gornjoj Tuzli – Mladi odnijeli pobjede

Gornja Tuzla Novo
Povodom Dana MZ Gornja Tuzla 15.06.2023. a u organizaciji Udruženja penzionera Gornja Tuzla i Inicijativne grupe aktivno starenje, a pod medijskim pokroviteljstvom Radia Inat, u Društvenom domu Gornja Tuzla je organozavan tradicionalni turnir u Šahu na kojem je uzelo učešće 36. takmičara iz  Gornje Tuzle, Tušnja, Soline, Batve ,Turije, Bikodža i Gnojnice.
Odlična organizacija ovog Šahovskog turnira rezurtirala je velikim brojem učesnika, kako onih najmlađih, tako do onih najstarijih ljubetelja ove igre.
Turnir je otvorio predsjenik Udruženja penzionera Gornja Tuzla Midhat Čorhodžić, a u ime MZ-e i Centra za kulturu prisutnim učesnicima su se obratile Maida Mehmedović i Sanela Jasenčić.
Igralo se 7. kola po švicarskom sistemu i do posljednjeg kola se nije moglo znati pobjednik jer su se za prvo mjesto borila već poznata prezimena u ovom sportu poput Malkića, Dilavera idr.

Na kraju je ipak pobijedila mladost i prvo mjesto je osvojio David Tanasković sa 6,5 bodona, drugo Meteo Mosković sa sa 6,0 bodova, mladi učesnici iz batve, a treće mjesto je zauzeo, poslije dugog vremena, Gornjotuzlak Fahrudin Osmanović, koji je ovim osvjetlao obraz organizatora .

Od najmlađih prvo mjesto je osvojio Ahmed Ajdaslić, drugo Lamija Jasenčić, treće mjesto je osvojio Harun Durmić, a četvrto mjesto pripalo je Vedadu Huremoviću.

Organizatori su uz pomoć donatora, u prvom redu Švicarskog crvenog krsta, svim pobjednicima uručili novčane i druge prigodne poklone.

Na kraju, teško da može proći neka manifestacija bez odlično pripremljenog vojničkog graha u režiji Udruženja penzionera G.Tuzla.

Medijski pokrovitelj ovog turnira je bio Radio Inat BiH.

Radio inat Bih

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)