Pisma čitalaca: Fekalne otpadne vode u Gornjoj Tuzli

Gornja Tuzla Novo

Razočaran nizom pokušaja da prezentujem svim nivoima vlasti u gradu Tuzla, kompletan problem koji je eskalirao na prostoru Mjesne zajednice Gornja Tuzla poslije nedavnih radova na zacjevljenju, kako redovnih kanala regionalnog puta Simin Han – Lopare u naselju Gornja Tuzla, tako i neadekvatnom tbinjavanju fekalnih otpadnih voda u dijelu Novog Naselja od strane neodgovornih građana i lokalnog Savjeta MZ-e G.Tuzla, uputio sma niz urgencija na iste adrese.

Pozitivno sam iznenađen kada su nadležni iz CZ Tuzlanskog kantona i Direkcija cesta reagovali i ekipa je tokom današenjeg dana (13.septembra) izašla na teren te izvršila snimanje uzurpiranog dijela magistralnog kanala koji nosi fekalne vode.

Isto tako na osnovnu ponovljenog dopisa-urgencije svim službama grada Tuzle i gradonačalniku, sanitarna inspekcija je u većernjim satima 13.09.2023. godine, obišla navedeno područje, te u narednim danima očekujemo reakciju nadležnih na terenu.

Kao građanin “sam protiv svih “, zahvalan sam svima na razumijevanju i iskreno se nadam da će ovi problemi ubrzo biti prošlost.

Husejn Karić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)