Podržimo Kulturno Umjetničko Društvo Gornja Tuzla !

Gornja Tuzla Novo Uncategorized

Ove godine 100. godina slavi najstarije Udruženje u Gornjoj Tuzli, Kulturno umjetničko društvo “Gornja Tuzla”.

Daleke 1923. godine u režiji Omera Baralića (koji je ujedino bio i učitelj u Osnovnoj školi u Gornjoj Tuzli ), osnovan je Tamburaški zbor. Kao vrsni tamburaš, prije,  u Zenici i Derventi Omer je pod pritiskom svojih učenika u Gornjoj Tuzli odlučio da svoje znanje prenese na mlade osnivajući ovaj zbor koji je bio preteča današnjem KUD-u Gornja Tuzla.

Danas KUD Gornja Tuzla nastavlja sa tradicijom koju je započeo Omer okupljajući i mlade i stare u foklorne, dramske i druge sekcije koje djeluju u okviru ovog udruženja.

Nijedna kulturna manifestacija ne bi bila potpuna bez učešća onih najmlađih i najslađih folkloraša koji svojim igrama uvijek zadive sve goste koji namjerno ili slučajno dođu na neku od manifestacija u Gornjoj Tuzli.

KUD Gornja Tuzla je svojim aktinostima širio pozitivnu sliku o Gornjoj Tuzli, ne samo u našem kantonu, nego širom Bosne i Hercegovine, pa i inostranstvu stvarajući imidž koji je postao prepoznatljiv svima koji spomenu naše mjesto.

Ove godine nastarije i jedno od najaktivnih udruženja KUD “Gornja Tuzla” slavi 100. godina svog postojanja i želi da to na dostojanstven način i prezentira svim gostima koji će prisustvovati ovom događaju.

Da bi organizacija bila zaista kako dolikuje svima nama koji živimo u Gornjoj Tuzli potrebna je i finansijska inercija i podrška našem KUD-u pa ovom prilikom želimo pozvati sve Gornjotuzlake, ali i one koji vole našu tradiciiju i KUD, bili oni u zemlji ili inostranstvu, da se odazovu pozivu i pomognu koliko su u mogućnosti ovu manifestaciju.

Svojom eventulanom donacijom dajte podršku mjestu Gornjoj Tuzli, jer KUD Gornja Tuzla je neraskidivi dio naše Gornje Tuzle.

Zajedno možemo učiniti mnogo !

Radio Inat BiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)