Potpredsjednik FBiH Refik Lendo posjetio Tuzlanski kanton:Putna deblokada TK, jedna od tema razgovora

Novo Tuzlanski Kanton

U okviru posjete Tuzlanskom kantonu, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo, susreo se danas sa premijerom Tuzlanskog kantona Irfanom Halilagićem. Ovom prilikom premijer Halilagić je prezentirao rad Vlade Tuzlanskog kantona, kako u prethodnih godinu dana, tako i glavne smjernice i model rada koji je planiran za naredni period.

Poseban interes, kada je u pitanju rad Vlade u narednom periodu, potpredsjednik Lendo je iskazao za pitanja saobraćajne infrastrukture i deblokade Tuzlanskog kantona, izgradnju Kampusa Univerziteta, te sanaciju stanja na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

– Uz prezentaciju načina rada Vlade Tuzlanskog kantona i mjera koje smo, i koje planiramo realizirati, u fokusu našeg današnjeg razgovora bila je putna infrastruktura i neophodnost intenzivnijeg ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu u Tuzlanskom kantonu, kazao je između ostalog premijer TK Irfan Halilagić:

Halilagić je govorio o potrebi za boljom povezanošću Tuzlanskog kantona sa Sarajevom na jugu, Brčkim i Orašjem na sjeveru, te prema Doboju i konekciji na autoput Vc na zapadu.

– Pripremimo deklaraciju koju ćemo ponuditi na potpis svim zastupnicima i zvaničnicima na nivou Federacije BiH i državnim institucijama vlasti, a koji dolaze sa područja našeg kantona. Ta deklaracija bit će zajednička inicijativa i obaveza svih naših predstavnika da se snažnije založe za realizaciju projekata koji će doprinijeti boljoj saobraćajnoj povezanosti Tuzlanskog kantona sa Sarajevom na jugu, Brčkim i Orašjem na sjeveru, te prema Doboju i konekciji na autoput Vc na zapadu, kazao je premijer Halilagić ističući da se radi o interesu građana Tuzlanskog kantona a ne političkih opcija, te da s tim u vezi, očekuje jednoglasnu podršku svih pojedinaca i političkih opcija ovoj aktivnosti.

Potpredsjednik Lendo se pohvalno izrazio o dosadašnjim aktivnostima Vlade Tuzlanskog kantona, s posebnim akcentom na timski rad svih članova Vlade. Posebno je pohvalio činjenicu i model rada Vlada po principu obećanja/mjera i izvršenja, te transparentnosti rada i njene fokusiranosti prema potrebama građana Tuzlanskog kantona.

– Neka pokažu da im je stalo do ovog dijela BiH i da, sa premijerom i kantonalnom Vladom vide šta se može i treba realizirati. To građani i Tuzlanskog kantona i Federacije očekuju i od mene i od kantonalnog premijera, ali i od Nikšića i institucija BiH, dodao je potpredsjednik Lendo.

Prije današnjeg sastanka potpredsjednik Lendo, premijer Halilagić i zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Fahrudin Skopljak, položili su cvijeće i odali počast nevino stradaloj mladosti na tuzlanskoj Kapiji.

S.M.

(tuzlarije.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)