Programi osposobljavanja nezaposlenih osoba za obavljanje poslova – pekar i konobar keteringa:Obavještenje o objavljenim javnim pozivima

Novo Tuzlanski Kanton
Grad Tuzla je dana 12.05.2023. godine, u ime Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Tuzla, na službenoj web stranici www.grad.tuzla.ba, objavio:

– Javni poziv za učešće u Programu osposobljavanja nezaposlenih osoba iz Tuzle za obavljanje jednostavnih poslova – pekar i

– Javni poziv za učešće u Programu osposobljavanja nezaposlenih osoba iz Tuzle za obavljanje jednostavnih poslova – konobar keteringa.

Javni pozivi se realizuju u okviru Projekta „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“.

Projekat „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“, podržan je u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje- faza II (LEP II), koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR).

Javni pozivi namijenjeni su nezaposlenim osobama sa prebivalištem na području grada Tuzle, koje se vode na evidenciji nezaposlenih osoba kod Biroa za zapošljavanje Tuzla, a koje žele da steknu znanja i sposobnosti za obavljanje jednostavnih poslova pekara ili konobara keteringa, za kojim postoji potreba na tržištu rada u gradu Tuzli.

Oba javna poziva otvorena su za po 10 (deset) nezaposlenih osoba iz Tuzle.

Javni pozivi su objavljeni 12.05.2023. godine i ostaju otvoreni do popune predviđenog broja kandidata.

Prednost kod odabira prijavljenih kandidata u okviru ovih javnih poziva imaju osobe koje su na dan prijave mlađe od 35 godina, te žene, a rangiranje kandidata će se izvršiti prema datumu i vremenu prijavljivanja na Javni poziv.

Više informacija nalazi se u tekstu javnih poziva sa prijavnim obrascima koji se mogu preuzeti na linku:

– Javni poziv za prijavu nezaposlenih osoba iz Tuzle za osposobljavanje za obavljanje jednostavnih poslova pekara (datum objave:12.05.2023.)
– Prijavni obrazac

– Javni poziv za prijavu nezaposlenih osoba iz Tuzle za osposobljavanje za obavljanje jednostavnih poslova konobar keteringa (datum objave:12.05.2023.)
– Prijavni obrazac

Dodatne informacije o ovim javnim pozivima mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, putem telefona: 035/37-380.

GRAD TUZLA
Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu

(tuzlarije.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)