Pulski pjevač i plesač Devin Juraj: Ovo neće biti samo koncert, već doživljaj, priča i puno zabave

Film i Muzika

Pulski pjevač i plesač Devin Juraj predstavit će se samostalnim koncertom u četvrtak, 23. ožujka, u 20.30 sati u pulskoj Zajednici Talijana. Bio je to povod za razgovor s ovim mladim, svestranim umjetnikom.

Prikaz glam rock dekadencije

 Uskoro se predstavljate prvim samostalnim koncertom u Puli. Kako je osmišljen koncert i tko će sve sudjelovati?

– Ovo je prvi službeni koncert u Puli! Nevjerojatna mi je ta rečenica… Kada sam krenuo, svi ti ciljevi činili su mi se tako daleki, a sada su ovdje na granici dodira. Događaj je osmišljen u tri dijela, nastupit ću sa svojim plesačicama, akustični dio je s mojim sada već prijateljem Aleksandrom Valenčićem, a tu je i modna revija Saše Obradovića, koji će predstaviti svoje modne kreacije. Čast mi je i najaviti goste Irenu i Maura Giorgia koji su uz mene od samih početaka. Uz mene će se naći djevojke iz plesnog studija Transform, Ananda i Sara, Lena Habalija iz Art Danca i Daria Udossi koja je moja prva plesna partnerica u latino plesovima. Evo, možemo reći da je to jedna lijepa priča koja će doći do publike. Uz mene kao tehnička podrška je uvijek Milisav Katrašnik, s kojim radim ljeti. Ovim putem se zahvaljujem svima za pomoć, Tei Flego za šminku, Artistic salonu na frizurama, Leoni Pučnikar Radaković za cvijeće… i svima koji su tu uz mene i vjeruju u ovo što radim te mojoj obitelji svakako.

– Kakvim ćete se repertoarom predstaviti?

– Predstavljam se autorskim i stranim repertoarom. Bit će tu svega jer poanta mojih izvedbi nije samo koncert, već jedan doživljaj, jedna priča, prikaz glam rock dekadencije. Bit će tu jako puno zabave! Malo ćemo užariti naš Circolo.

– Karijeru ste započeli kao plesač i ples je dio Vas, no sada sve češće i češće nastupate kao pjevač? Uspijevate li spojiti te dvije umjetnosti?

– Profesionalno sam se u potpunosti prebacio u glazbu, ali u mojoj duši i na pozornici ples zauvijek ostaje onaj prvi korak koji je mene stvorio. Spajam umjetnosti po potrebi i koristim ih kada god mogu. Kroz ples sam nastao i zahvaljujući njemu sada uspješno “divljam” po pozornicama.

– Kako se rodila ljubav prema pjevanju, a već ste bili afirmirani kao plesač, čime se bavite od rane mladosti?

– Ljubav prema glazbi u meni postoji od najranije dobi. Kao mali, stvarao sam pjesme vezane uz trenutke u mom životu, pa sam imao autorski opus koji paše uz svaki značajni događaj. Naravno, to su bile pjesmice u mojoj glavi i ništa više. Iako još uvijek posjedujem svoju prvu napisanu pjesmu, niti jedna nije vidjela svjetlo dana ispred moje obitelji jer se nikada nisam usudio propjevati pred svojima. Sama ljubav prema glazbi dolazi iz strasti prema pričanju priča. Ljubitelj sam takvog pristupa i zato uvijek stvaram likove. Sam lik Devina koji nastupa pred publikom je baš to, glavni lik u nekoj svojoj priči koju on sam ne kontrolira već se kreće sukladno uz događaje. Ni sam ne znam koju priču on prati ni gdje će završiti. Često mi kažu Devin na pozornici nije Devin kojeg poznajemo. Ne nije, pozornica to traži, umjetnost je upravo zbog toga lijepa…. Možemo biti štogod i kakvi god, jednostavno daje osjećaj slobode.

Devin Juraj (Snimio Matej Čelar)

Devin Juraj (Snimio Matej Čelar)

– Tko Vam pomaže u stvaranju imidža?

– Imidž dolazi s vremenom. On je posljedica životnih iskustva i vjerujem da ono što želim pokazati time jest jedan napredak. Uvijek se vodim time da na pozornici ne smiješ biti običan pa se sukladno s time i stvara persona. Volim odjeću u kojoj se ne mogu previše kretati jer me taj osjećaj namjerno i tjera na pokret, to jest, jedan veliki izazov kako od ovoga stvoriti nešto novo. Kaputi, šeširi, prsluci, odijela, šminka, sve je to jedna priča u nastanku. Svaki moj video-spot ima svoj stil jer prati priču spota. Tako i za koncert biram odjeću po repertoaru.

– Uzori u svijetu plesa i glazbe.

– Uzori su razni, glazba je jedna velika komunikacija kroz vrijeme. Jučer je netko stvorio pjesmu koju ja obožavam i ja sam sada u kontaktu s njim kao što ću ja jednog dana stvoriti djelo koje će nekog drugog inspirirati i on će biti u kontaktu sa mnom. Glazba je za mene jezik koji svi pričamo.

Što se uzora tiče, tu su Bon Jovi, Queen, Black Veil Brides, David Bowie, Lucio Dalla… lista je beskrajna!

Predivno voditeljsko iskustvo

– Što trenutno pripremate, na čemu radite?

– Trenutno pripremam nekoliko projekata i ne znam koji mi je draži. Od novih pjesama do jednog važnog zaposlenja u ulozi pjevača. Ne mogu opisati količinu zahvalnosti koju imam prema ekipama u svakom jer se istinski osjećam blagoslovljen što mi se nudi prilika stvarati toliko stvari odjednom! Sve što mogu reći je, očekujte neočekivano!

– Okušali ste se i kao tv-voditelj?

– Jesam! Punih devet mjeseci vodio sam televizijsku emisiju uz kolegicu i prijateljicu Sementu Rajhard pod vodstvom Daniela Delalea. To je bilo jedno predivno iskustvo gdje sam imao priliku stati u nove cipele, nadograditi se, skupiti puno iskustva i znanja te dobro se zabaviti. Prošlo je kao u sekundi, ali mislim da ću zauvijek pamtiti cijelo iskustvo!

Izvor:glasistre.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)