SAD: Djevojčica dobila 800.000 dolara odštete od McDonald’sa

Novo Zanimljivosti

Sud na Floridi odlučio je da kompanija McDonalds mora jednoj osmogodišnjoj djevojčici platiti odštetu od 800.000 dolara, zbog toga što je dobila teške opekline kada joj je ‘Chicken McNugget’ kupljen u njihovom restoranu pao na nogu.

Vruća piletina napravila je 2019. godine opekline tada četvorogodišnjoj Oliviji Caraballo, kada je otvorila svoj Happy Meal u automobilu u Tamarcu, u blizini Fort Lauderdalea, prenio je BBC. Njena je porodica tražila 15 miliona dolara odštete, a sud je u maju utvrdio da su McDonalds i njihova franšiza u tom mjestu odgovorni za djevojčičinu povredu. Pravni tim porodice odluku je nazvao značajnom.

“Sretna sam što su poslušali Olivijin glas i što je porota mogla donijeti pravičnu presudu”, rekla je majka djevojčice Philana Holmes. Ona je na suđenju rekla porotnicima da njena kći ima ožiljak od opekline i da ga želi ukloniti.

Porodicni advokati na sudu su pokazali slike opekline, kao i telefonom snimljeno vrištanje djevojčice nakon što je povrijeđena. Zastupnici Mc Donaldsa na sudu su predložili da djevočica dobije odštetu od 156.000 dolara jer, kako su tvrdili, bolove je trpjela samo tri sedmice, koliko je bilo potrebno da rana zaraste. Naveli su kako i dalje posjećuje njihove restorane.

BH Glas / FoNet / Foto: McDonalds

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)