SDP MO G.Tuzla: OBILJEŽEN 1. MAJ LOGORSKOM VATROM

Gornja Tuzla Novo

Večeras je u organizaciji Osnovne organizacijea SDP Gornja Tuzla tradicionalno obilježen 1. Maj Međunarodni praznik rada, paljenjem Logorske Vatre na brdu Hum u Gornjoj Tuzli.

Stariji su već decenijama na ovaj način obilježavali praznik koji je ostao u sjećanjima i praksi, danas mladih, koji su i večeras nastavili sa tom tradicijom.

  • Drago mi je da smo i večeras na ovaj jedinstven nači nastavili sa obilježavanjem Međunarodnog praznika rada 1. Maja. Zahvaljujem se svima na podršci, dobrom odzivu i druženju koje je ovoga puta podržao i Forum mladih SDP Tuzla koji nam je uveličao ovaj datum svojim prisustvom – naglasio je Muharem Muslić predsjednik SDP OO G.Tuzla.
  • Zadovoljstvo nam  je što smo bili dio ove prelijepe priče i tradicije koja nas je pozitivno iznenadila u Gornjoj Tuzli – poručuju članovi Foruma Mladih SDP-a Tuzla.

Inače Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chikagu dana 1. maja 1886 godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt.

  • Svim građanima Gornje Tuzle, grada Tuzle i Bosne i Hercegovine želim, u svoje, i u ime MO SDP-a G.Tuzla čestitati 1. Maj, Međunarodni praznik rada, da ga u miru i dostojanstveno provedete sa porodicom i dragim prijateljima – poručuje predsjednik OO SDP-a Muharem Muslić.

Radio Inat BiH GT

Foto: Samir S., Kemal M. i Hariz A.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)