Skandalozna izjava Christiana Schmidta: “Brine me radikalizacija Bošnjaka!”

BiH Novo

Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, govorio je za sarajevski list Oslobođenje o svojim posljednjenjim odlukama uz pomoć kojih je formirana nova Federalna vlada. On je na skandalozan način govorio o izmišljenoj radikalizaciji Bošnjaka.

Odgovarajući na pitanje novinara: “Brine li vas radikalizacija Bošnjaka? I od koga očekujete da na nju reagira?“, Schmidt je rekao:

Da, zaista me brine. Svjestan sam da su Bošnjaci u Bosni i Hercegovini doživjeli i preživjeli toliko toga i propatili mnogo. I meni je uredu da se lako postavljaju određena pitanja. Ali baš zbog toga mi, ovdje, kao i svi oni koji stoje iza Dejtonskog sporazuma, moramo reći da nema ništa tajno u tom ugovoru. Bošnjaci imaju izuzetno važnu ulogu i ja sam tu da im pružim garanciju, svima zapravo, da svako može živjeti onako kako zamišlja i želi. Treba strpljivo razgovarati o svemu. Čuo sam i jako mnogo razumnih glasova. Ne želim nekoga isticati, ali moram reći da razgovori sa reisu-l-ulemom dr. Kavazovićem i stvari koje on govori ulijevaju nadu i ohrabrujući su. Možemo imati različita mišljenja, ali uvijek prevladava osnovni cilj da ljudi mogu u miru normalno živjeti. To mišljenje dijelim sa reisu-l-ulemom”, zaključio je skandalozni visoki predstavnik.

Priču o radikalizaciji Bošnjaka posljednjih mjeseci podlo širi velikohrvatska politika, Trojka i pojedini dijelovi međunarodne zajednice. Oni to rade kako bi izvršili pritisak na nas Bošnjake da se ne protivimo pogubnim intervencijama Christiana Schmidta.

saff.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)