Vlada USK će proglasiti vanredno stanje zbog poplava. Pogledajte fotografije

BiH Novo
Kiša ne prestaje padati i vodostaji rijeka u Unsko-sanskom kantonu su i dalje u porastu. Općina Sanski Most i gradovi Bihać i Sanski Most proglasili su stanje prirodne nesreće i Vlada Unsko-sanskog kantona danas će proglasiti stanje prirodne nepogode na području cijelog kantona, javlja Anadolija.

Situacija je najteža u Bosanskoj Krupi gdje je vodostaj Une izmjeren sinoć 347 centimetara, najviši ikada zabilježen u ovom gradu. Došlo je do njenog izlijevanja i plavljenja poslovnih objekata, velikog broja stambenih i pomoćnih objekata u naseljima: Bužimkići, Bihaćka, Trg Alije Izetbegovića, Zeleni otoci, Ada, Pazadžik, Luke, Međumostovi, Proleterska, 503. slavne bbr, Poslovna zona Pilana, Mašići, Halkići, Podvran, Drenova glavica, Redžići, ul. Otočkih heroja, Unska, Međumostovi u Bosanskoj Otoci, magistralni put Bosanska Krupa – Bužim, lokalni put za Drenovu Glavicu i više ulica uz rijeku Unu.

Rijeka Krušnica poplavila je poljoprivredno zemljište, poslovne, stambene i pomoćne objekte, te je u prekidu saobraćaj na lokalnom putu u naseljima Zalug, Svetinja, Omladinska. Klizište je u potpunosti uništilo lokalni put u naselju Veliki Badić.

(Foto: USKinfo)
(Foto: USKinfo)
(Foto: USKinfo)
(Foto: USKinfo)
(Foto: USKinfo)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)